Hlavní obsah

Měsíc bude nadprůměrně teplý

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měsíc od nadcházejícího pondělí bude nadprůměrně teplý. Současně ale bude také více pršet. Na dlouhodobý výhled počasí upozornil v sobotu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Teplejší by měla být zejména první polovina zmíněného období. Chladnější než normál by měl být týden od 21. dubna, následně ale meteorologové očekávají zase oteplení.

Z hlediska množství srážek se předpokládá, že měsíc od 7.dubna do 4. května bude nadnormálně deštivý. Nejvíce srážek by mělo spadnout v týdnu od 21. dubna, ostatní týdny se budou pravděpodobně pohybovat srážkově kolem hranice normálních a nadnormálních hodnot.

Průměrná teplota pro uvedené období v meziletí 1981 až 2010 byla 9,6 stupně Celsia. Průměrný úhrn srážek činil 41 mm.

Ve středu se ochladí

V neděli bude oblačno s ojedinělými přeháňkami, nejvyšší denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C. Podobný ráz počasí s oblačnou až polojasnou oblohou bude i v pondělí a úterý. Teploty se budou pohybovat kolem 20 °C.

Středa přinese ochlazení a přeháňky, nebo déšť. Nejvyšší denní teploty budou 10 až 14 °C. Chladno s deštěm a zataženou oblohou lze očekávat i ve čtvrtek.

V pátek ČHMÚ očekává oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. V dalších dnech oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky s nejvyššími denními teplotami 10 až 15 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám