Hlavní obsah

Karel Gott žaluje stát kvůli daním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvák Karel Gott žaluje stát o 1,3 miliónu korun, které požaduje jako odškodnění za to, že mu finanční úřad před lety neoprávněně doměřil daň. Zlatý slavík tehdy doplatil údajně chybějící daně za osm let, následně ale vyhrál soudní spor a stát mu většinu peněz vrátil. Nyní ale Gott žádá náhradu škody, která mu v souvislosti s nesprávným postupem státu vznikla.

Článek

„Stát s Karlem Gottem prohrál spor a on se domáhá náhrady škody, která mu byla způsobena,“ řekl Gottův ekonomický poradce Pavel Krist Hospodářským novinám, které o případu ve čtvrtek informovaly s tím, že pokud by přišla oficiální omluva, k žádosti o náhradu škody by nedošlo.

Podle listu začal žalobu ve středu projednávat pražský obvodní soud a verdikt by měl padnout ještě během dubna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Za Gotta se postavil Nejvyšší správní soud

Spor se táhne od začátku tisíciletí, kdy finanční úřad Gottovi nařídil zpětně doplatit daně za osm let. Zpěvák si přesnou výši částky nechal pro sebe, vyvracel nicméně tehdejší bulvární spekulace, že jde o sumu v řádu desítek miliónů a že kvůli tomu musel narychlo prodávat vilu v Jevanech.

Kvůli rozhodnutí správce daně se obrátil na soud, kde argumentoval tím, že úředníci v jeho případě dodatečně změnili výklad zákona, podle kterého mu doplatek vyměřili. Na Gottovu stranu se v roce 2007 postavil Nejvyšší správní soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám