Hlavní obsah

Letecké záběry kolon na rekonstruované dálnici D1

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novinky zmapovaly dopravní situaci v ranních hodinách na dálnici D1. Trpělivostí se řidiči museli obrnit zejména na 49. km ve směru z Brna do Prahy. Na záběrech, které byly pořízeny pomocí dronu, je vidět kolona dlouhá více než tři kilometry.

Letecké záběry z kilometrových kolon na dálnici D1 ze začátku dubnaVideo: Novinky

 
Článek

Ucpaná dálnice, několikakilometrové kolony a mnohdy i hodinové čekání. Tento obrázek se naskýtá řidičům na dálnici D1 skoro každý den. Především pak v ranních hodinách, kdy lidé cestují do práce. Krátce po osmé hodině ranní jsme zdokumentovali jeden z problémových úseků dálnice, 49. km ve směru z Brna do Prahy.

Někteří řidiči vylézali z auta a nervózně sledovali, kam až dlouhá kolona vede. Asi tříkilometrová středeční fronta od 52.km do 49.km ve směru na Prahu zdržela řidiče zhruba na 50 minut. V místě došlo k zúžení tří jízdních pruhů do dvou kvůli práci na instalaci svodidel.

Další čekání však přišlo následně. Dopravu komplikují omezení i v úseku Šternov (41. km) – Psáře (49. km), kde ze dvou jízdních pruhů je průjezdný pouze ten pravý. Od 31. 3. zde dochází k postupné pokládce provizorních betonových svodidel.

Dalšími problematickými úseky, kde by řidiči měli počítat se zdržením, je úsek Loket (66. km) – Hořice (75. km), kde je obousměrný provoz v jedné polovině dálnice, každý směr ve dvou úzkých jízdních pruzích. Úsek Větrný Jeníkov (104. km) – Jihlava (112. km), kde je veden obousměrný provoz v jedné polovině dálnice, každý směr ve dvou úzkých jízdních pruzích, nebo úsek Lhotka (153. km) – Velká Bíteš (162. km).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám