Hlavní obsah

Nevím, jaký pořad sledoval, odmítla Jourová Haškovu kritiku

Novinky, jas

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) se v pondělí pozastavila nad slovy šéfa Asociace krajů a jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD), který se ohradil proti jejímu vystoupení v nedělní Partii televize Prima, kde ministryně kritizovala způsob rozdělování dotací a netransparentnost systému.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO)

Článek

ČR se podle Jourové potýká s tím, že nedokáže vyčerpat nemalou část dotací, na což ministryně poukázala a podnítila Haška k reakci. „Zásadně se ohrazuji proti nedělní interpretaci problémů ČR s čerpáním evropských fondů sváděním problémů na Regionální operační programy,“ uvedl v neděli Hašek. [celá zpráva]

Ministryně se v pondělí podivila, co se hejtmana dotklo. „Není mi jasné, proti čemu se pan hejtman Hašek zásadně ohrazuje, na který pořad se v neděli díval. V nedělní Partii jsem se naopak Regionálních operačních programů zastala,“ konstatovala Jourová.

„Nejsem si vědoma a zásadně omítám, že bych používala lživou rétoriku, a už vůbec ne Miroslava Kalouska a Petra Nečase,“ dodala s poukazem na Haškovo tvrzení, že přebírá rétoriku obou výše zmiňovaných politiků bývalé pravicové vlády.

Haška zároveň ubezpečila, že jeho výzva k jednání bude vyslyšena, byť možnosti na nápravu neradostného stavu jsou s ohledem na konec programového období již omezené.

Reklama

Výběr článků

Načítám