Hlavní obsah

Ve Sněmovně se množí čtyřnásobní otcové

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Aplaus sklidil v pátek na sněmu Starostů a nezávislých šéf lidovců a vicepremiér Pavel Bělobrádek, když vysvětloval, proč nepřijel delegáty sněmu pozdravit podle plánu první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. „Musel odjet do porodnice, narodil se mu čtvrtý syn,“ uvedl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Marian Jurečka

Článek

Soukromý zemědělec z Brodku u Přerova, který je poslancem a ministrem zemědělství, není jediný politik, který čekal čtvrtého potomka. Bývalý předseda Starostů Petr Gazdík na sněmu vysvětloval, proč už nechce znovu kandidovat na šéfa – čeká čtvrtého potomka. V Suché Lozi na Uherskohradišťsku má s manželkou Evou tři dcery.

„Za týden čekáme čtvrté dítě, ale co to bude, neřeknu,“ sdělil Právu. Čtyřnásobnými otci ve Sněmovně jsou třeba i šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák, jeho stranický kolega Jaroslav Foldyna nebo Andrej Babiš z ANO. Čtyři děti má například i Jitka Chalánková z TOP 09 nebo Marek Benda z ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám