Hlavní obsah

Kandidáty do dozorčích rad budou prověřovat Dvořák, Nováček a Pavlátková

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda na svém pondělním zasedání schválila obsazení výboru pro personální nominace, který bude rozhodovat o kandidátech do dozorčích rad státních a polostátních podniků. Informoval o tom premiér Bohuslav Sobotka.

Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj

Jiří Nováček na archivním snímku

Článek

„Vláda dnes schválila složení výboru pro personální nominace v čele s Pavlem Dvořákem, vedoucím úřadu vlády, dále zde bude Jiří Nováček, který je ředitel sekce řízení úřadu ministerstva financí a pověřený řízením kabinetu ministra financí. Třetím členem bude Lenka Jirsa Pavlátková, která je vrchní ředitelkou sekce kabinetu ministra zemědělství,“ informoval Sobotka.

Ustanovení výboru odsouhlasila vláda minulý týden. Jedná se o opatření proti tomu, aby se do dozorčích rad dostávali odborně nebo jinak nezpůsobilí lidé tzv. za zásluhy. „Chci upřesnit, že tento vládní výbor, který byl dnes personálně naplněn, bude projednávat personální nominace, které se týkají dozorčích rad polostátních firem a státních podniků. Čili čistě bude řešit otázku nominací do dozorčích rad v souladu s kritérii, která schválila vláda,“ upřesnil Sobotka.

Takovými kritérii je například čistý trestní rejstřík nebo bezdlužnost vůči orgánům státu. „Současně má výbor také možnost zhodnotit odbornou způsobilost nominantů pro příslušné dozorčí rady,“ dodal premiér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám