Hlavní obsah

Počasí nás nemilosrdně vrátilo z června do března. Víkend ale má být krásný

Novinky, ras
Praha

Zatímco v pátek a v sobotu odpovídaly průměrné teploty 16,7 °C začátku června, v neděli přišel úder a čtyři stupně nad bodem mrazu nás vrátily do březnového normálu. Nicméně jaro pranostiku na 25. března předběhlo. „Zvěstování panny Marie vlaštovky zpět přivádí,” tak letos neplatí. První se v Česku objevily už před týdnem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chladné a vlhké počasí však Česko nebude provázet dlouho. Už ve středu by měl déšť slábnout a rtuť teploměru stoupat. Příliv teplého vzduchu vyvrcholí o víkendu, kdy by mělo být až 17 °C. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Pozor na náledí

V úterý bude stále zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C, denní mezi 6 až 10 °C. Ráno se místy může objevit i náledí. Severozápadní vítr bude dosahovat rychlosti 3 až 7 m/s.

Ve středu bude oblačno až polojasno. Noční teploty budou stejné jako v úterý, denní už budou o dva stupně vyšší. Severovýchodní vítr jen mírně zesílí na 4 až 8 m/s.

Ve čtvrtek bude opět oblačno s deštěm nebo přeháňkami, ale jen na východě území. Noční teploty vzrostou na 4 až 0 °C, na východě až na 8 °C. Také přes  den už bude tepleji, a to 10 až 14 °C, na východě až 16 °C. Východní vítr povane opět rychlostí 3 až 7 m/s.

V pátek by mělo být polojasno až oblačno. Teploty v noci budou podobné, ty denní teploty vyrostou na 12 až 16 °C. Východní vítr zeslábne na 2 až 6 m/s.

V sobotu má být skoro jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Noční teploty se očekávají mezi 5 až 1 °C, denní mezi 13 až 17 °C. Povane severovýchodní vítr do 4 m/s.

V neděli by mělo být polojasno až skoro jasno. Noční teploty 7 až 3 °C, denní 13 až 17 °C. Severozápadní vítr zeslábne na 1 až 4 m/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám