Hlavní obsah

Do neděle bude krásně. Teploty přesáhnou 20 stupňů

Novinky, jas

Ve čtvrtek v 17.57 začne astronomické jaro. Tomu budou odpovídat i teploty, které se v následujících dnech budou dostávat i nad hranici 20 stupňů Celsia. V průběhu víkendu se však od západu postupně ochladí a na počátku příštího týdne se teploty budou pohybovat pouze kolem hranice 10 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Článek

Čtvrteční začátek jara doprovází jasná obloha s teplotami mezi 16 a 20 stupni Celsia. „Podobné teplo bylo v tomto období v roce 2010. Loni jsme se museli spokojit pouze s teplotami do osmi stupňů,” uvedla Honsová.

V pátek bude teplé počasí pokračovat, ráno klesnou teploty na osm až čtyři stupně, přes den se dostanou na 17 až 21 stupňů. Na severozápadě území začne v průběhu dne přibývat oblačnosti, jinak bude převládat jasno,” přiblížila Honsová.

Počasí s minimem oblačnosti bude pokračovat ještě v sobotu, od severozápadu začne přibývat oblačnosti a přidají se i občasné srážky. Odpolední maxima se nicméně udrží v intervalu 17 až 21 stupňů.

V neděli se vlnící se studená fronta začne projevovat výrazněji. Převládat bude oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Ranní teploty budou klesat na devět až pět stupňů, odpolední maxima vystoupají v Čechách na devět až 13, na Moravě a ve Slezsku ještě na 14 až 18 stupňů.

Ještě chladněji by mělo být na počátku příštího týdne. Oblačné počasí s deštěm či přeháňkami dovolí v pondělí teplotám vystoupat pouze na sedm až 11 stupňů.  Ranní minima poklesnou na šest až dva stupně.

Pondělí by mělo být nejchladnějším dnem příštího týdne a postupně by se měla odpolední maxima dostávat k 15 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám