Hlavní obsah

Západní politika dobré vůle vůči Rusku definitivně prohrála, tvrdí Kalousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek (TOP 09) má s ohledem na poslední dění na Krymu za to, že politika dobré vůle, kterou západ uplatňoval vůči Rusku, definitivně prohrála. Kalousek to řekl při diskusi s ministrem hospodářství Janem Mládkem (ČSSD) v nedělních Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Krym je definitivní porážkou dosavadní politiky západu dobré vůle vůči Rusku,” konstatoval Kalousek, podle něhož je může být v budoucnu v imperiálním zájmu Ruska znovu i Česká republika.

Kalousek podporuje postoj vlády ke společnému postupu v rámci EU. Zároveň se přiklání k co nejtrvalejším sankcím vůči Rusku. Ruská společnost prý musí pochopit, že je vedena špatným směrem. Kalousek si tak umí představit i zavedení plošných vízových restrikcí proti ruským občanům.

Exministr financí označil chování Ruska na Krymu za anšlus. „Prvním anšlusem to neskončí,” dodal.

Mládek považuje za důležité, aby EU udržela jednotný postoj.  „Ta nejhorší varianta je, že Evropská unie přijme nějaký radikální postoj, který některé země prosazují, a pak ho neudrží. Protože zájmem Ruska je rozdělit evropské země," řekl Mládek.

Reklama

Výběr článků

Načítám