Hlavní obsah

Lidovci svým tažením za lepší potraviny neobjevili Ameriku, spílá jim ČSSD

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální demokraté vyčetli lidovcům jejich téma pro volby do Evropského parlamentu, v němž se zaměřili na zlepšení kvality dovážených potravin. Připomněli, že toto téma chtěla v rámci evropské diskuse vyzdvihnout už jejich europoslankyně Olga Sehnalová, tehdy však evropská lidovecká frakce její snahy nepodpořila.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zástupci ČSSD (zleva) Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec, Bohuslav Sobotka a Alena Gajdůšková

Článek

„Křesťanští demokraté odstartovali kampaň do Evropského parlamentu, v rámci hájení českých zájmů se chtějí mimo jiné zaměřit na potraviny, jejichž stejné obaly skrývají rozdílnou kvalitu. Je jistě chvályhodné, že toto téma zdůrazňují, zároveň ale musíme upozornit, že rozhodně neobjevili Ameriku,“ stojí v tiskové zprávě sociálních demokratů.

Ti upozorňují, že jejich strana vnesla debatu o dvojí kvalitě potravin na půdu Evropského parlamentu už v roce 2011, jejich europoslankyně Olga Sehnalová pak s tímto tématem interpelovala v Evropské komisi a pořádala veřejná slyšení.

„Lídr KDU-ČSL do eurovoleb Pavel Svoboda zdůrazňuje sílu Evropské lidové strany, jejíž nedílnou součástí je KDU-ČSL. Přitom právě tato frakce požadavek Olgy Sehnalové nepodpořila. Kdyby tak učinila, možná už bychom měli na stole konkrétní legislativní řešení problému!“ postěžovala si sociální demokracie.

Lidovci odstartovali svoji kampaň do europarlamentu začátkem března. Během slavnostního zahájení připravili pro účastníky ochutnávku různých potravin nakoupených v rámci jednoho obchodního řetězce v Německu a v České republice. Chtěli tak upozornit na rozdílnou chuť a kvalitu potravin.

Reklama

Výběr článků

Načítám