Hlavní obsah

Šéf lidovců Bělobrádek měl autonehodu

Právo, Novinky, val, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek měl v pondělí v Náchodě dopravní nehodu, kterou podle všeho zavinil. Byla při ní zraněna jedna osoba. Mluvčí strany Miriam Farská sdělila, že bližší informace chce sám předseda strany říci na tiskové konferenci.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodou se zabývají policisté z Náchoda

Článek

Tu Bělobrádek svolal na odpoledne. On ani většina jeho kolegů nereagují na telefonáty.

Mluvčí Miriam Farská podle svých slov zatím nemá konkrétnější informace. Uvedla pouze, že při nehodě byl zraněn jeden člověk, není však jasné, zda šlo o Bělobrádka, či o někoho jiného. „To nevím, ale myslím, že o někoho jiného,” řekla Novinkám.

Foto: Policie ČR

Dopravní nehodou se zabývají policisté z Náchoda

Nehoda se odehrála v pondělí okolo půl sedmé večer na jedné z náchodských křižovatek. Muž na mopedu, jemuž Bělobrádkův vůz nedal s největší pravděpodobností přednost, jel po hlavní silnici, na kterou zrovna Bělobrádek vjížděl. „Nehoda je doposud předmětem vyšetřování,“ konstatoval šéf dopravní policie v Náchodě Pavel Hlaváč.

Policisté Bělobrádka vyslechli na místě nehody. Dechová zkouška na alkohol dopadla u obou účastníků havárie s negativním výsledkem. Škodu na motocyklu policie odhadla na zhruba 40 tisíc korun.

Muž z mopedu skončil s lehkým zraněním v nemocnici, odkud byl podle informací Práva po ošetření propuštěn do domácího ošetření.

Předseda poslaneckého klubu lidovců Jiří Mihola dostal prý pouze SMS zprávou informaci o nehodě. „Ani jsem s ním nemluvil, psal jsem mu esemesku, že doufám, že se nikomu nic nestalo, ale odpověď nemám,“ řekl Novinkám.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda vlády, ministr pro vědu, výzkum a inovace a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Nejedná se o první autonehodu Pavla Bělobrádka. Havaroval také v lednu 2012, kdy podle Parlamentních listů bylo příčinou nedobrzdění některého z účastníků nehody.

Nehody politiků

15. dubna 2004 - Ministr zahraničí Cyril Svoboda (KDU-ČSL) se vážně zranil při dopravní nehodě svého služebního vozu na Vyškovsku.

28. dubna 2007 - Poslanec Josef Ježek (ODS) na křižovatce u Dobrušky na Rychnovsku nedal přednost cyklistovi jedoucímu po hlavní silnici a muže svým osobním automobilem lehce zranil.

8. června 2007 - Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) srazil na přechodu v Praze 6 čtyřiačtyřicetiletou ženu. Žena utrpěla lehčí zranění.

září 2007 - Pražský radní Martin Langmajer (ODS) narazil se svým vozem na rychlostní silnici R4 u Dobříše do auta stojícího nebo pomalu jedoucího v odstavném pruhu. V něm zahynula dvaatřicetiletá žena.

26. ledna 2008 - Předseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) zavinil v Jablonci nad Nisou dopravní nehodu. Nikdo se při ní nezranil.

6. července 2008 - Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) srazil na přechodu pro chodce v Karlovarské ulici v Praze 6 mladou ženu. Dívka utrpěla zranění hlavy a byla převezena do nemocnice.

11. září 2008 - U Starého Města na Uherskohradišťsku havaroval lidovecký senátor Josef Vaculík, když se čelně střetl s autobusem autoškoly. Jeho posádka vyvázla bez zranění, senátor utrpěl poranění hlavy a hrudníku a byl několik dní v umělém spánku.

11. května 2012 - Náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09) srazil v Olomouci osobním autem jednapadesátiletou ženu, která zraněním následně podlehla. Vlach byl obžalován z usmrcení z nedbalosti.

zdroj: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám