Hlavní obsah

Stovky radnic připomínají vyvěšením vlajky tibetské povstání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky obcí, měst i jednotlivých institucí vyvěsily v pondělí tibetskou vlajku coby připomínku 55. výročí protičínského povstání, při němž zemřelo minimálně 80 tisíc Tibeťanů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta vyvěsil tibetskou vlajku na budově krajského úřadu.

Článek

Podle serveru www.tibinfo.cz se k aktu přidá 599 českých obcí, měst, městských částí, magistrátů či krajů. Mezi nimi jsou hlavní město Praha a jeho jednotlivé městské části, Brno, Děčín, ale rovněž menší obce jako Kostelecké Horky či Chropyně.

Tibetskou vlajku na svých budovách bude mít rovněž 99 škol, a to jak základních, tak středních. Přidají se i Univerzita Pardubice a Masarykova univerzita.

Vlajka v pondělí zavlála rovněž nad budovou krajského úřadu Libereckého kraje. Z 215 měst a obcí v Libereckém kraji se jich letos k projektu Vlajka pro Tibet přihlásilo 47 včetně statutárních měst Liberec a Jablonec nad Nisou.

"Vyvěšením vlajky chceme podpořit nejen lid Tibetu, ale i další národy, které bojují za svoji svobodu a identitu," řekl v pondělí hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj), který vlajku spolu se členy krajské rady instaloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám