Hlavní obsah

Na Klínovci se těžce zranil třináctiletý lyžař

Klínovec

Třináctiletý chlapec se ve středu těžce zranil na Klínovci. Na sjezdovce U Zabitého si při pádu na lyžích zlomil nohu. Pro raněného přiletěl do hor vrtulník. Informoval o tom náčelník Horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner.

Článek

„Shodou okolností byli naši záchranáři nedaleko, takže k chlapci dorazili vzápětí. Nevíme od koho, ale informaci dostala v té době i Zdravotnická záchranná služba v Ústí nad Labem. Ti poslali vzhledem k povaze nahlášeného zranění na Klínovec vrtulník," uvedl Güttner.

Záchranáři na místě zjistili, že jde s největší pravděpodobností o zlomeninu stehenní kosti. Po základním ošetření proto chlapce zafixovali do vakuové matrace a odvezli k sanitnímu vozu záchranné služby, který dojel pod sjezdovou trať. Vůz jej převezl na domluvené místo, kde zraněného zdravotníci předali posádce vrtulníku. Třináctiletý lyžař se zřejmě stal obětí sněhových podmínek.

„Na krušnohorských sjezdových tratích je v současné době víceméně jen technický sníh. Ten je ale místy vystřídán ledovými plotnami. V takových lokalitách může pak dojít k pádu a těžkým zraněním," varoval lyžaře Güttner.

Reklama

Výběr článků

Načítám