Hlavní obsah

Kalousek přitakal Zemanovi. S kmotry se opravdu nestýkal, na to měl Šloufa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v pátečním rozhovoru kritizoval styky vysokých státních úředníků s lobbisty a neopomněl připomenout, že on sám se s kmotry za celou dobu svého působení v politice nezapletl. Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska je to pochopitelné, neboť podle něj měl Zeman na podobné kontakty své lidi, jako byl lobbista Miroslav Šlouf.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Zeman v rozhovoru pro ČTK mluvil o tom, že se nikdy "nezapletl s žádným z takzvaných politických podnikatelů, a ani můj největší oponent mě nikdy ani náznakem neoznačil za korupčníka". Když se to může stát někomu, kdo se v politice pohybuje dvacet let, je podle něj otázkou, proč se to nestalo i jiným a zda náhodou sami nevyhledávají společenství kmotrů. [celá zpráva]

"Pan prezident má jistě pravdu, že on osobně se s žádným kmotrem nestýkal, on měl na to lidi," reagoval v pátek na slova hlavy státu Kalousek.

"Když byl premiérem, měl pana Šloufa, který, jak všichni dobře víme, byl blízkým přítelem pana Mrázka," doplnil s tím, že by si na věc měl každý udělat názor sám.

Miroslav Šlouf, který se se Zemanem rozešel během prezidentské kampaně, působil jako vedoucí poradců tehdejšího premiéra. V té době se přitom podle vlastních slov stýkal s později zastřeleným kontroverzním podnikatelem Františkem Mrázkem, který byl považován za hlavu podsvětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám