Hlavní obsah

Zeman ve štrasburském výtahu málem zažil klaustrofobický záchvat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ČTK zavzpomínal na patnáctiminutové uvíznutí ve výtahu v budově Evropského parlamentu ve Štrasburku. K nehodě došlo ve středu a prezident kvůli ní prý musel překonat asi metrovou překážku. Nečekaná situace ale také způsobila problémy jednomu ze členů Zemanova doprovodu.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Miloš Zeman při projevu v Evropském parlamentu ve Štrasburku

Článek

„Výtah se zastavil v mezipatře a já jsem musel tuto překážku přelézt, takže příště se přihlásím na další olympiádu, protože jsem vlastně už teď na ni tak trochu trénoval,“ zavzpomínal Zeman na středeční událost.

Ze stísněného  prostoru v kabině se jednomu ze členů doprovodu udělalo nevolno a málem dostal klaustrofobický záchvat.

„Kdybychom v tom výtahu zůstali ještě dalších pět minut, tak jsem poprvé v životě zažil klaustrofobický záchvat,“ řekl prezident s tím, že nikdy v životě nebyl čtvrt hodiny ve výtahu, natož v budově Evropského parlamentu.

Drobná výtahová nehoda poznamenala závěr programu českého prezidenta ve štrasburském sídle Evropského parlamentu. Přihodila se cestou na vernisáž výstavy o jím prosazovaném dopravním projektu na Dunaji, Odře a Labi. Zeman si následně neodpustil štiplavou poznámku na adresu fungování europarlamentu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám