Hlavní obsah

Zahradil povede ODS do eurovoleb

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lídrem ODS do eurovoleb bude první místopředseda Jan Zahradil. V pondělí jej nominovala výkonná rada, která se poprvé sešla v novém formátu 22 členů.

Foto: Petr Horník, Právo

První místopředseda ODS Jan Zahradil s šéfem strany Petrem Fialou

Článek

"Byla to logická a důstojná volba. Je to politik čitelný, konzistentní ve svých názorech. Dokáže předvídat, kam se Evropská unie ubírá," zhodnotil Zahradila předseda ODS Petr Fiala.

Zahradil uvedl, že v ČR jsou dva typy stran: proevropské a federalistické, které chtějí budovat evropský superstát - tam podle něj patří ČSSD, lidovci, ANO a TOP 09 - a "chumel protievropských straniček" na druhé straně.

"My nechceme patřit ani do jednoho, ani do druhého tábora. Chceme realistickou politiku, která bude hájit národní zájmy," řekl Zahradil.

Fiala potvrdil, že na třetím místě bude kandidovat Eva Zamrazilová. "Jsem rád, že tato významná ekonomka bude součástí naší kandidátky. ODS tím posílí ekonomickou kompetenci, která nás vždy zdobila," řekl Fiala.

Potvrdil také, že do Bruselu znovu kandiduje i místopředseda Evžen Tošenovský, podle informací Práva na druhém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám