Hlavní obsah

Svatý Matěj hlásí konec zimy, o víkendu až 13 stupňů

– Praha
Novinky, ras

Nezvykle teplé počasí ladí v Česku s pranostikou na dnešní svátek svatého Matěje, která hlásí konec zimy. Šestnáct stupňů jako v roce 2008 nás sice nečeká, ale nad deset by mělo být po celý týden. V noci a po ránu se bude teplota sice pohybovat lehce pod nulou, ale o víkendu se rtuť teploměru odpoledne vyšplhá až ke třinácti stupňům. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Teplejší vzduch od jihozápadu bude do střední Evropy proudit celý týden a oproti průměru zvedne teploty až o čtyři stupně. Deštníky si připravme až od středy, kdy má přibývat oblačnosti a místy zaprší.

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší teploty sedm až 11 stupňů. Teplota v 1000 metrech nad mořem na horách kolem tří stupňů.

V úterý bude slunečné počasí pokračovat. Mělo by být jasno až polojasno, jen místy zataženo s nízkou oblačností. Noční teploty dva až minus dva stupně. Denní teploty sedm až 11 stupňů.

Ve středu čekáme oblačno, občas místy déšť. Během dne až polojasno. Noční teploty čtyři stupně až nula. Denní teploty osm až 12 stupňů.

Ve čtvrtek bude zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Noční teploty pět až jeden stupeň. Denní maxima sedm až 11 stupňů.

V pátek by mělo být převážně oblačno, občas přeháňky. Noční teploty mezi čtyřmi stupni a nulou. Teploty přes den šest až 10 stupňů.

O víkendu bude oblačno až zataženo, občas přeháňky. Noční teploty opět mezi čtyřmi stupni a nulou. Denní osm až 13 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám