Hlavní obsah

Zeman chce na večírku přesvědčit potenciální dárce, aby přispěli na jeho fond

Novinky, Václav Lang
Praha

Prezident Miloš Zeman uspořádá v dubnu společenskou akci pro vybrané podnikatele, které by tak rád motivoval k tomu, aby přispěli na jeho fond pro umoření státního dluhu. Zatím se vymýšlí, jak bude akce vypadat a koho Hrad pozve.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman

Článek

„V dubnu letošního roku se uskuteční z iniciativy prezidenta republiky společenská akce za účelem získání dalších prostředků do fondu zaměřeného na splácení státního dluhu,“ informoval zkraje týdne Hrad.

A přípravy na tuto akci už se rozběhly. „Mohu potvrdit, že pan prezident tuto společenskou akci chystá, řešíme její formát,“ řekl v pátek Novinkám prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Nebude chtít místopřísežné prohlášení

Bližší podrobnosti ovšem zatím nejsou. Neví se například ani to, koho Zeman na akci pozve či jaká budou kritéria pro výběr hostů. „Tuto záležitost teprve řešíme,“ odvětil mluvčí.

„V každém případě nepůjde o to, že by pan prezident jaksi na místě vyžadoval místopřísežné přísliby příspěvků, je to spíš podpůrná akce fondu pana prezidenta,“ dodal.

Odmítl také, že by důvodem bylo málo peněz na fondu, který k pátku čítal 1,144 miliónu korun. „Není to rozhodně tak, že by akce vycházela z toho, že by bylo na účtu málo peněz,“ uzavřel Ovčáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám