Hlavní obsah

Vlítli jsme na to špatně, zhodnotili fanoušci prohru českých hokejistů

Novinky, Marika Konárková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čeští hokejisté ve středečním čtvrtfinále od 18 hodin hráli proti USA o postup do semifinále. Nefandilo se jen v řadě hospod a barů, fanoušci mohli přímý přenos zápasu sledovat i na třech velkoplošných obrazovkách v Olympijském parku na pražské Letné. Američané český tým porazili 5:2.

Češi prožívají prohru s USAVideo: Novinky

 
Článek

Diváci s barevně pomalovanými obličeji, oblečení do dresů se jmény hokejistů a nad hlavami vlající státní vlajky. Taková byla atmosféra na pražské Letné. Tým kouče Aloise Hadamczika přišly podpořit tisíce lidí. Jejich očekávání bylo plné optimismu a nadějí.

Nakonec je však čekalo zklamání. Vypadnutí Čechů po drtivé porážce nečekal snad nikdo z příchozích. Diváci sledovali poslední vteřiny do konce zápasu spíše v tichosti.

„Bylo to dobré, ale měli jsme začít už od začátku, víc na ně tlačit. Dva góly byly parádní, ale mohli jsme víc přidat,“ shrnula zápas mladá žena.

„Dneska jsme nehráli moc dobře, vlítli jsme na to špatně, přihrávky špatně, tak doufejme, že mistrovství světa bude lepší. Chce to trochu toho štěstíčka,“ říká s nadsázkou další fanynka.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci sledovali v Olympijském parku v Praze na Letné čtvrtfinálové hokejové utkání Česko - USA

Se smíšenými pocity pak hromadně odcházeli z areálu k nejbližším tramvajovým zastávkám.

Fanoušci sledují hokejový zápas Česko : USAVideo: Novinky

V Olympijském parku byly instalovány dvě velké obrazovky. Při úterním zápasu se Slovenskem se kapacita areálu naplnila natolik, že některé lidi nebylo možné pustit dovnitř. Podle mluvčí parku Zuzany Kalátové ve středu ke stejnému scénáři nedošlo a vše se obešlo bez komplikací.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci sledují na velkoplošné obrazovce čtvrtfinálové hokejové utkání Česká republika - USA.

„Předchozí večerní zápasy naší reprezentace sledovalo přímo u hlavního pódia na 15 000 diváků. Dnes očekáváme podobnou návštěvnost. Chceme, aby si skvělou atmosféru mohl užít na Letné každý fanoušek. Musíme náš tým podpořit, jak jen to jde,“ uvedla ještě před zápasem Kalátová.

Fanoušci mohli sledovat velkoplošnou obrazovku také před vstupem do areálu směrem od metra Hradčanská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám