Hlavní obsah

Absurdní divadlo pokračuje, řekl k obvinění Nečase Kalousek

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na obvinění bývalého premiéra Petra Nečase padaly v úterý večer opatrné reakce od politiků. Většinu z nich krok vyšetřovatelů a státního zástupce Iva Ištvana nepřekvapil.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Nečasová odchází s manželem Petrem Nečasem od výslechu

Článek

„Pokud jde o tu věc s těmi třemi uvězněnými, kteří podle Nejvyššího soudu žádný trestný čin nespáchali, tak mohu říct, že absurdní divadlo pokračuje,“ komentoval obvinění Nečase pro Novinky bývalý ministr financí z jeho vlády Miroslav Kalousek.

Nečas byl v úterý obviněn z uplácení tří bývalých poslanců Marka Šnajdra, Petra Tluchoře a Ivana Fuksy. Nabídl jim údajně dobře placená úřednická místa výměnou za to, že složí poslanecký mandát.

Nečasova mateřská strana ODS příliš sdílná nebyla. „V tomto případu již proběhla řada obvinění a nejasných úkonů a zatím se nic neprokázalo, nezbývá než čekat na výsledek vyšetřování a věřit v nestrannost policie a české justice,” sdělil její mluvčí Jiří Sochor.

Poslanec ODS Marek Benda řekl, že jde o „poslední pokus pana Ištvana dokázat, že jeho zásah loni v létě měl nějaké opodstatnění”. Benda to řekl České televizi.

Loni v červnu policisté zatkli zmíněné tři exposlance a bývalou šéfku Nečasova kabinetu, nyní jeho manželku Janu.

Šéf poslaneckého ústavně právního výboru Jeroným Tejc (ČSSD) v ČT řekl, že v případě Nečase šlo o tzv. politickou korupci, která by se neměla stávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám