Hlavní obsah

Kdyby stát fungoval, mohl jsem ležet na pláži, litoval Babiš ve Sněmovně

Novinky, jas

Jedním z mnoha bodů, které poslanci ve čtvrtek projednávali, byla zpráva o plnění státního rozpočtu. Kolem toho se mezi poslanci rozvinula debata o čerpání evropských dotací a korupci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně.

Článek

Ministr financí Andrej Babiš k bodu vystoupil s několika připomínkami, což vyprovokovalo opoziční poslance k četným reakcím.

Pavel Blažek (ODS) vyzval Babiše, aby se osobně zúčastnil konference věnované korupci, kterou pořádá ministerstvo pro místní rozvoj, a pohovořil o začátcích vlastního podnikání. „Vy osobně víte, jak to fungovalo,” konstatoval Blažek s tím, že zúčastní-li se Babiš s referátem, bude sedět v první řadě.

Ministr narážku na vzestup impéria Agrofert přešel, nicméně poslanci doporučil, aby si pročetl některé materiály o korupci ve zdravotnictví. „Určitě tam najdete některé kolegy,” odtušil Babiš a odmítl předchozí tvrzení, že jeho vystoupení je kvůli absenci faktů pokračování volební kampaně.

„Chtěl bych poděkovat ODS a TOP 09, že vzniklo hnutí ANO. Vlastně nevím, jestli mám děkovat,” zauvažoval ministr. „Pokud by tenhle stát fungoval řádně, tak by ANO nikdy nevzniklo, nemusel bych tady mluvit a mohl jsem ležet někde na pláži,” doplnil Babiš.

Na 11. hodinu měli poslanci zařazen jiný pevně stanovený bod a místopředseda komory Vojtěch Filip (KSČM) jednání o tomto tématu přerušil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám