Hlavní obsah

Mráz i sníh v nedohlednu, o víkendu bude až deset stupňů

Novinky, jas

Výraznější pokračování zimy zatím není na pořadu dne a teploty šplhající k deseti stupňům v nejbližších dnech budou odkazovat spíše k jarním měsícům. Převládat bude oblačno s četnými srážkami, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Ve čtvrtek se odpolední teploty budou pohybovat v intervalu tří až sedmi stupňů, v dalších dnech však začnou postupně narůstat.

Pátek by měl přinést zataženou oblohu s mrholením. Ráno budou teploty klesat k nule až minus čtyřem stupňům, řidiči by se proto měli mít na pozoru před mrznoucími mlhami a ledovkou. Odpoledne by měly teploty kolísat mezi čtyřmi až osmi stupni. Na vrcholcích Jeseníků a Beskyd může rychlost větru v nárazech překračovat 70 kilometrů v hodině.

V sobotu bude zataženo až oblačno s deštěm či přeháňkami,” konstatovala Honsová. „V průběhu dne bude od západu ubývat oblačnosti až na polojasno,” dodala. Ranní minima klesnou na dva až minus dva stupně, odpoledne by mělo být nejčastěji mezi pěti a devíti stupni. „V nížinách, jako je Polabí, se dá očekávat i deset stupňů,” doplnila.

V neděli by v úvodu dne mělo pokračovat polojasné počasí, postupně začne od západu přibývat oblačnosti a objeví se přeháňky. Ranní teploty zůstanou mezi čtyřmi stupni a nulou, odpolední v intervalu pěti až devíti stupni.

V příštím týdnu bude pokračovat střídání frontálních systémů. Teploty v první polovině období budou i nadále stoupat k osmi až devíti stupňům. Od středy by se mělo postupně ochladit a odpolední maxima by měla stoupat maximálně k pěti stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám