Hlavní obsah

Vysoká škola Karla Engliše v Brně asi skončí, oficiálně to ale ještě neví

Právo, Jan Trojan
Brno
Aktualizováno

Soukromá vysoká škola Karla Engliše v Brně už nesmí přijímat nové studenty. Akreditační komise ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy zamítla prodloužení akreditace oborů. Ve vysílání Českého rozhlasu Radiožurnálu to oznámila předsedkyně akreditační komise Vladimíra Dvořáková. Doplnila, že škola už nesmí přijímat nové studenty, ti stávající však dostudují.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéfka akreditační komise Vladimíra Dvořáková

Článek

Prorektor Jaroslav Komárek Právu odpoledne řekl, že od komise nedostali žádné písemné ani ústní sdělení a čekají na vyjádření svého správního orgánu, tedy ministerstva školství.

„K jejich případnému negativnímu výroku máme právo se vyjádřit a do léta můžeme podat novou žádost o akreditaci. Jenže podat na resort rozklad je foukání proti větru, protože všechno zase skončí u akreditační komise, která je takovým knížecím orgánem. Sama si všechno schvaluje a nikomu se nezodpovídá,“ doplnil prorektor.

Kritizoval Dvořákovou, že informaci oznámila médiím dříve, než se ji dozvědělo vedení školy. Připustil, že škola Karla Engliše v Brně měla v uplynulých více než deseti letech problémy s reakreditacemi, kdy některé obory hned napoprvé neprošly. Celkově však vidí kvalitu školy jako dobrou, což prý mohou posoudit externí pedagogové ze státních škol.

Jeden z nich, přející si zůstat v anonymitě, Právu řekl, že jedním z důvodů špatného hodnocení školy akreditační komisí může být nedostatečný počet kmenových učitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám