Hlavní obsah

Jiří Pospíšil zvažuje odchod z ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil uvažuje, že opustí řady ODS. Ve straně býval místopředsedou, po olomouckém kongresu nemá žádnou funkci. Chce se rozhodnout do konce týdne.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil

Článek

Před rozhodnutím se chce ještě setkat s předsedou ODS Petrem Fialou. "Je to moje osobní věc, nejsem ani ve vedení ODS, jsem regionální představitel, nemyslím si, že by to byla tak zásadní klíčová zpráva," řekl Pospíšil ve středu.

Vadí mu, že nemá ve straně podporu. Na volebním kongresu strany usiloval o místo prvního místopředsedy, ale nestal se jím. Nebyl zvolen ani řadovým místopředsedou. Někteří spolustraníci v polovině ledna dokonce házeli do uren lístek s nápisem „Nevolte Pospíšila”. [celá zpráva]

„Pan předseda respektuje, že si pan Pospíšil vzal čas na rozmyšlenou a po uplynutí té lhůty se spolu určitě sejdou,” uvedla v reakci Fialova mluvčí.

Už po olomouckém kongresu Pospíšil říkal, že zvažuje, co dál se svým angažmá u občanských demokratů. „Těžko můžete bojovat za značku někoho, když ti lidé k vám nemají důvěru,” řekl tehdy.

Podle deníku.cz si v případě odchodu ze strany ponechá poslanecký mandát i křeslo zastupitele Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám