Hlavní obsah

Voliči nás poučili, z krize se dostaneme, věří šéf ODS Fiala

Nový předseda Občanské demokratické strany (ODS) Petr Fiala věří, že krize, do níž se strana dostala, dospěla svého vrcholu, a ODS čeká obnova. Řekl to v neděli v pořadu Partie v TV Prima. Občanští demokraté se podle Fialy stanou znovu důvěryhodní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

Krize ve straně trvá od roku 2008, uvedl Fiala, a poslední volby byly čitelným vzkazem voličů, že ztrácejí důvěru. ODS dostala jen necelých osm procent hlasů.

Neúspěch a nedůvěra Fialu nepřekvapují. „Dostali jsme velmi silný vzkaz od voličů, a myslím, že jsme ten vzkaz pochopili,“ prohlásil a dodal, že obroda ODS začala už na kongresu před týdnem. Fiala věří, že se obnoví diskuse uvnitř strany a ODS se zbaví nálepky kmotrovské partaje, jelikož si sami členové uvědomí, že je „nemožné, aby ekonomické zájmy dominovaly nad politikou“.

„Tento proces začal a veřejnost bude mít možnost vidět, že bude pokračovat,“ uvedl Fiala.

Související témata

Poukázal na to, že ODS není stranou se zanedbatelným vlivem, jelikož má 21 tisíc členů a zkušenosti. Na pravici české politické scény navíc podle něj neexistuje k ODS dobrá alternativa. V té souvislosti jmenoval konkrétně hnutí ANO Andreje Babiše.

Reklama

Výběr článků

Načítám