Hlavní obsah

Česko má za sebou nejmrazivější noc, na Jizerce bylo -25 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dosud nejmrazivější noc letošní zimy má zřejmě Česko za sebou. Teplota v noci po celé zemi se v průměru držela okolo patnácti pod nulou. V Jizerských horách na Jizerce dokonce naměřili pětadvacet stupňů pod bodem mrazu. Další dny a noci už by ale tak chladné být neměly.

Foto: Ilya Naymushin, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Na Lysé hoře v Beskydech naměřili v noci na neděli minus 20,3 stupně, jinde v severovýchodní polovině Česka se teploty většinou pohybovaly mezi minus 15 a 20 stupni.

Na Šumavě tepleji

V Krušných horách a na Šumavě tentokrát taková zima nebyla, protože chladný a suchý vzduch do Česka proudí od severovýchodu a do Jizerských hor dorazil dřív než na jihozápad Čech. Třeba v Domažlicích naměřili minus 5,2 stupně.

Přes den v neděli meteorologové očekávají teploty na jihozápadě Česka kolem dvou stupňů pod bodem mrazu, na severu a severovýchodě území minus devět až 11 stupňů. V noci na pondělí by teploty neměly klesnout pod minus 13 stupňů, v jihozápadní polovině Čech by mělo být kolem minus čtyř stupňů.

V dalším období by se nejnižší noční teploty měly držet kolem deseti stupňů pod nulou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám