Hlavní obsah

Zeman zaměstná Picka na Hradě jako armádního poradce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr obrany v demisi Vlastimil Picek by měl zamířit na Hrad, kde by měl působit ve funkci poradce prezidenta Miloše Zemana. Hlava státu to uvedla ve středu během návštěvy Karlovarského kraje.

Zeman zaměstná na Hradě Picka jako svého poradceVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Zeman prohlásil, že Pickově žádosti působit na Pražském hradě rád vyhoví a udělá z něj svého poradce pro oblast armády a resortu obrany. Picek byl ministrem i v předešlém kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) a před tím stál pět let v čele Generálního štábu Armády České republiky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministr obrany v demisi Vlastimil Picek

Prezident před časem uvedl, že někteří ministři nynějšího kabinetu by mohli  zůstat v resortech na pozicích náměstků. Tuto možnost však odmítl budoucí premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Někteří členové Rusnokovy vlády se podle prezidenta vrátí na svá původní místa. „Já si myslím, že ministři Rusnokovy vlády většinou - zdůrazňuji, většinou, ne obecně - ani sami nemají zájem tyto funkce vykonávat," řekl Zeman. Jako příklad uvedl ministra zemědělství Miroslava Tomana, který se vrátí na místo prezidenta Potravinářské komory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám