Hlavní obsah

Sobotka má šanci nominovat do vlády ženu, glosoval Zeman hledání Krčálova nástupce

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman by uvítal, kdyby Bohuslav Sobotka, jehož v pátek jmenuje premiérem, nominoval namísto Petr Krčála do budoucího kabinetu ČSSD, ANO a lidovců do čela ministerstva práce a sociálních věcí ženu. Zeman to řekl na závěr návštěvy Karlovarského kraje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Já plně důvěřuji schopnostem pana premiéra Sobotky. Pokud vím, řekl, že má tři kandidáty. Aniž by mu jakkoliv chtěl radit, tím méně přes média, má nyní možnost do svého kousku vládní nominace doplnit ženskou kandidátku,” dodal Zeman.

Sobotka chce jméno Krčálova nástupce oznámit do konce týdne. Středeční grémium strany ukázalo, že kandidátů je více a převažují mezi nimi ženy.

Mezi kandidátkami je jihočeská vicehejtmanka Ivana Stráská, která byla do loňského roku stínovou ministryní práce a sociálních věcí. Dopoledne za Sobotkou dorazila Zuzana Jentschke Stöcklová. Odpoledne pak jednal s Taťánou Valentovou Nersesjan.

Na čtvrtek si dojednal schůzku s odbornou mluvčí pro rodinu Michaelou Marksovou-Tominovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám