Hlavní obsah

Předsednictvo tripartity naposled jednalo ve starém složení

Novinky, Václav Lang
Praha

Naposledy se ve stávajícím složení sešlo v pondělí předsednictvo tripartity. Příště už by vládu měli zastupovat členové nového kabinetu, který ještě nebyl jmenován. Podle ministra práce a sociálních věcí v demisi Františka Koníčka by se nové předsednictvo mělo sejít hned zkraje února, aby zástupci zaměstnanců a zaměstnavatelů vyjádřili vládě své stanovisko k jejímu programovému prohlášení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr práce a sociálních věcí v demisi František Koníček

Článek

„Vyslechli jsme představy sociálních partnerů o tom, jak by si představovali první kontakt s novou vládou, tak aby si byli schopni vzájemně vykomunikovat některé záležitosti týkající se budoucího programového prohlášení vlády,“ řekl Novinkám po jednání tripartity Koníček.

Předsednictvo podle něj doporučí budoucímu premiérovi, který je zároveň předsedou tripartity, aby se příští jednání uskutečnilo zhruba do 10. února, kdy už bude pravděpodobně jmenována nová vláda, ale předtím, než bude Sněmovna projednávat její programové prohlášení. „Tak, aby měli sociální partneři možnost hovořit o obsahu programového prohlášení,“ vysvětlil Koníček.

Rovněž vyzdvihl a pochválil zástupce odborů a zaměstnavatelů za dobrou spolupráci. „Vážím si přístupu jak zaměstnavatelů, tak zaměstnanců. Kontakt i komunikace byla podle mého názoru konstruktivní a dobrá,“ zhodnotil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám