Hlavní obsah

Polonazí exhibicionisté způsobili v metru v Praze rozruch

Novinky, vrb
Praha

Cestující v pražském metru zažili v neděli odpoledne pořádný šok. V rámci recesistické akce Jízda metrem bez kalhot se tu jakoby nic procházely desítky spoře oděných vtipálků.

Polonazí exhibicionisté vyráželi v Praze lidem dech Video: Novinky

 
Článek

Akce s originálním názvem The No Pants Subway Ride (Jízda metrem bez kalhot) se koná přibližně v 60 městech po celém světě a ani hlavní město ČR není výjimkou. Kolem šedesáti nadšenců se sešlo ve dvě hodiny odpoledne pod sochou sv. Václava na Václavském náměstí. Skupina, ve které 80 procent tvořili převážně muži ve věku 18 až 25 let, se pak oděna jen v trenýrkách popřípadě kalhotkách projížděla metrem.

Základní trasa zahrnovala stanice Muzeum, Můstek, část účastníků jela také na Křižíkovu.

„Je to adrenalin, baví mě na tom ty pohledy lidí, kteří vůbec nechápou, co se děje,“ znělo téměř jednohlasně z úst mladých „polonaháčů“.

Jízda metrem bez kalhot v Londýně v loňském roce

Akci odstartovala v roce 2002 sedmičlenná recesistická skupina Improv Everywhere v metru v New Yorku. V průběhu let se z ní stala tradice a rozšířila se do dalších zemí světa a účastní se jí tisíce recesechtivých lidí. V New Yorku v roce 2013 bez kalhot či sukní takto pochodovalo přes čtyři tisíce polonahých cestujících.

Reklama

Výběr článků

Načítám