Hlavní obsah

Bizoni v ZOO Praha řádí, rozdovádělo je krmení vánočními stromky

Novinky, vrb
Praha

Neprodané vánoční stromky i velký vánoční strom ze Staroměstského náměstí nepřijdou letos v lednu vniveč. V pražské zoologické zahradě slouží jako krmení pro některá zvířata.

Bizoni v ZOO Praha řádí, rozdovádělo je krmení vánočními stromkyVideo: Novinky

 
Článek

Stromek ze Staroměstského náměstí dostávají zvířata z pražské zoologické zahrady pravidelně každý rok, stejně tak jako neprodané stromky, které před vánoci nenašly své majitele.

„Jsou to pouze stromky s ověřeným původem, u kterých jsme si jistí, že tam jednak nebudou žádné zapomenuté háčky, které by držely ozdoby, a samozřejmě také žádné postřiky proti okusu zvířat,“ informoval Novinky mluvčí ZOO Michal Šťastný.

Každoročně sem putuje 150 - 200 stromků od vybraných prodejců, kteří ZOO sami oslovují.

Vánoční jehličnatou krmi dostávají sloni, jeleni wapiti, zubři a bizoni. Pro zvířata je to kromě přirozené potravy i zdroj zábavy, což je zřejmé při pohledu na bizony dovádějící v ohradě s větvemi.

„Je to zpestření jejich zimní krmné dávky. Taky je to pro ně jistá zábava. Přece jenom v tom výběhu moc velké povyražení nemají. Na nás chovatelích je, abychom jim to tady trošku oživili, a toto je jedna z věcí, která nám k tomu pomáhá,“ doplnil informace chovatel Radovan Mourek.

Reklama

Výběr článků

Načítám