Hlavní obsah

Silnice v některých krajích pokrylo náledí, jízdu komplikuje i mlha

• Aktualizováno

Většina regionů České republiky bojuje s nepříznivým počasím. Tvoří se ledovka a některé silnice namrzají. Námraza je hlavně v západních a severních Čechách. Mlha snižuje viditelnost především v Ústeckém kraji. V Královéhradeckém kraji napadlo místy pět centimetrů sněhu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ilustrační foto

Článek

Po nedělních srážkách v noci teploty v Karlovarském kraji klesly pod nulu a místy se tvoří náledí nebo námraza. Vyskytuje se i mrznoucí mlha. Silnice v kraji jsou vlhké. Vozovky kloužou hlavně na otevřených úsecích nebo na mostech.

Dopravu ve Středočeském kraji může v pondělí dopoledne místy komplikovat mlha a ledovka. Většina silnic je sjízdná pouze s opatrností. Vozovky jsou většinou mokré, dálnice byly chemicky ošetřeny. Silničáři nabádají k opatrné jízdě po dálnicích D5 a D8.

Náledí zkomplikovalo řidičům jízdu v Plzeňském kraji. Začalo se tvořit od půlnoci plošně v celém regionu. S hustou mlhou by měli počítat řidiči zejména na Domažlicku a místy také na Tachovsku. Mlha s dohledností do sta metrů je například na rozvadovské části dálnice D5, souvislou mlhu hlásí silničáři na Domažlicku, místy se může vyskytovat také na severním a jižním Plzeňsku či na Klatovsku.

Silnice ve Zlínském kraji mohou ráno místy namrzat. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před možnou tvorbou náledí platí do pondělních 10.00. Náledí by se podle meteorologů mohlo tvořit při teplotách kolem bodu mrazu. Vozovky ve Zlínském kraji jsou podle informací Ředitelství silnic a dálnic ČR holé a vlhké nebo mokré. Viditelnost místy snižuje déšť či dešťové přeháňky.

Silná mlha na Ústecku

Na Vysočině může v pondělí dopoledne místy vznikat náledí, a to hlavně v západní části kraje. Ojediněle se vyvářejí mlhy. Silnice jsou na celém území regionu sjízdné.

Silničáři v Ústeckém kraji varují před silnou mlhou. Ledovka se tvoří na 19kilometrovém úseku silnice I/27 od Žatce směrem na Rakovník. Na dálnici D8 od Ústí nad Labem po hranice s Německem je podle silničářů kvůli mlze snížená viditelnost jen na 30 metrů. Ostatní silnice jsou mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností.

V horských oblastech Královéhradeckého kraje připadlo v noci až pět centimetrů sněhu, všechny silnice jsou s opatrností sjízdné. Jízdu v kraji motoristům v některých oblastech komplikuje mlha. Na Jičínsku silničáři upozorňují na možnost mrznoucích mlh.

S případnou námrazou musejí počítat řidiči na Šumpersku a Jesenicku. Teploty se v těchto regionech ráno držely kolem nuly, námraza může podle správců cest být například v lesních úsecích. Silničáři nad ránem silnice posypali, vozovky jsou nyní většinou holé a mokré.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám