Hlavní obsah

Klaus: Vánoční projev Miloše Zemana jsem nesledoval, ale slyším kritiku

– Praha
Novinky, vrb,čtk

Exprezident Václav Klaus na vánoční prezidentský projev Miloše Zemana pochvalné ódy nepěje. Jak řekl Novinkám, fakt, že se tento akt konal ve druhý svátek vánoční, nepovažuje za šťastné rozhodnutí.

Václav Klaus vánoční projev Miloše Zemana nesledovalVideo: Novinky

 
Článek

Prezident Miloš Zeman navzdory dosavadním tradicím přednesl klasický novoroční projev už 26. prosince 2013. Svůj počin komentoval následovně: „Na Nový rok si obvykle dáváme předsevzetí, která mnohdy nesplníme. Zatímco v povánoční pohodě, klidu a míru bilancujeme uplynulý rok a zkoumáme, co se nám povedlo a také, co se nám nepovedlo.“

Exprezident Václav Klaus se v rozhovoru pro Novinky svěřil, že v důsledku nedodržení běžného termínu Zemanův projev nesledoval. „Kdyby to bylo toho prvního ledna ve 13 hodin, tak to bych měl pocit povinnosti sledovat, abych porovnal po deseti letech svých projevů jeho projev. Takže k obsahu se vyjadřovat nechci, kritiku slyším, že to vystoupení nebylo velkým poselstvím o stavu země a potenciální budoucnosti,” popsal Klaus.

Atmosféra je horší než skutečnost

Českému národu do nového roku popřál štěstí, zdraví, elán a optimismus. Nepříliš lichotivě se vyjádřil na adresu českých médií. „Nenechat se zviklávat, nenechat na sebe valit ten negativismus, který existuje v našich médiích. Ta atmosféra v zemi je určitě horší než reálná situace,“ zdůraznil exprezident.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Foto: Novinky

Novoroční pořad Partie s Václavem Klausem, po jejímž natáčení se rozhovor odehrál, odvysílá televize Prima 1. ledna 2014 ve 13 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám