Hlavní obsah

Zeman své poselství předtočil už v 11 hodin

Právo, jp
Lány

Poselství prezidenta Miloše Zemana se ve čtvrtek ze zámku v Lánech nevysílalo živě, ale bylo předtočeno v 11 hodin dopoledne. Podle kdysi stanoveného harmonogramu, že se tři hlavní televize – ČT, Nova a Prima – budou střídat v pořizování novoročního prezidentského projevu, který byl vysílán přímo, byla letos řada na televizi Nova.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman pronesl 26. prosince vánoční poselství

Článek

Nova ale Zemana odvysílala hodinu po poledni ze záznamu. Ti, kteří byli v zahraničí, nebo si chtěli pustit Zemanovo vánoční poselství živě přes internet na ČT 24, měli smůlu. Česká televize se totiž rozhodla přehodit prezidentovo vystoupení ze zpravodajské stanice ČT 24 na program ČT 1, který nelze kvůli copyrightu sledovat on-line na internetu.

Zemanův projev byl ale hned po vysílání dostupný – a nadále je – na webu České televize.

„Projev se rozhodla Česká televize zařadit na stanici ČT 1 vzhledem k tomu, že jej vysílala i komerční stanice (Nova) a Český rozhlas. Nedávalo by smysl, zařadit jej ještě na ČT 24,“ reagovala ve čtvrtek na dotaz Práva, proč došlo k výměně, mluvčí ČT Alžběta Plívová.

O přehození z ČT 24 na ČT 1 se rozhodlo v době, kdy byly televizní časopisy s programy již vytištěny, a tím pádem se hodně diváků o výměně programů nedozvědělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám