Hlavní obsah

Silvestr na blátě, teploty kolem nuly. Lyžaře počasí nepotěší

Novinky, Ondřej Kořínek

Nezvykle teplé počasí vydrží i o víkendu, i když teploty budou o něco nižší než v posledních dnech, pravé zimní počasí to rozhodně nebude. V neděli bude slabě pršet a na horách sněžit. Silný vítr, který potrápil především Moravu, bude během čtvrtka slábnout.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do velmi teplého rána se ve čtvrtek probudili lidé v Ostravě. V devět hodin tam naměřili 12,4 stupně Celsia. Silný vítr, který v Beskydech a Jeseníkách dosahoval v nárazech až síly orkánu, bude během večera slábnout.

„Vítr bude v noci a v pátek bude dosahovat rychlosti 3 až 7 m/s,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Víkend přinese mírné ochlazení. V sobotu bude oblačno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 6 až 10 stupňů Celsia. Jihovýchodní vítr 3 až 7 v nárazech až 20 m/s.

Neděle bude zatažená až oblačná s občasným deštěm. Na horách především v Čechách napadne až osm centimetrů sněhu, v nížinách může pršet, místy se sněhem. Noční teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. Jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Na lyže na Praděd 

Díky nižším teplotám, které budou v příštím týdnu na horách, bude pravděpodobně možné uměle zasněžovat sjezdovky, další týden se ale vrátí inverze a na horách se oteplí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teplotní inverze v Jizerských horách, pohled směrem na Jablonec nad Nisou.

„Nejvhodnějším místem pro lyžování jsou teď asi Beskydy a Praděd v Jeseníkách, který má až 40 centimetrů sněhu a teploty tam jsou nižší,“ dodala tip na lyžování Honsová s tím, že na tom nejsou o moc lépe ani Alpy, kde je asi půlmetrová bílá pokrývka.

V pondělí bude počasí podobné nedělnímu, srážek bude ale méně.

„Na Silvestra bude polojasno až oblačno. Noční teploty 2 až -2 °C. Denní teploty 1 až 5 °C. Jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, nárazy 15 m/s,“ konstatovala Dagmar Honsová.

Na Nový rok bude oblačno až polojasno. Noční teploty 1 až -3 stupňů Celsia. Denní teploty 0 až 4 °C. Jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám