Hlavní obsah

Konec prosince bude nadprůměrně teplý, ochladí se v půlce ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) můžeme očekávat, že závěr roku 2013 bude teplotně průměrný nebo nadprůměrný. Výrazně by se mělo ochladit v polovině ledna, kdy teploty mohou klesnout až na -18 stupňů.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

„Jako celek očekáváme období od 23. prosince 2013 do 19. ledna 2014 teplotně průměrné až nadprůměrné. Poslední týden roku 2013 bude na 60 procent teplotně nadprůměrný, v posledních dnech roku 2013 se ochladí,” uvedli meteorologové. Průměrná teplota přitom v daném období činí -1,4 stupně Celsia.

Během prvních pěti dní nového roku budou panovat průměrné teploty, podobně tomu má být v týdnu od 6. do 12. ledna. „Poslední týden období se jeví jako nejchladnější, s 50procentní pravděpodobností, že bude teplotně podprůměrný,” informoval ČHMÚ. Teploty by podle něj mohly klesnout až k -18 stupňům.

Spíše než sníh můžeme na Štědrý den z okna pozorovat déšť nebo mrholení. Zasněžené Vánoce jsme slavili naposledy v roce 2010, od té doby je sněhová nadílka stále v nedohlednu.

„Nadprůměrné srážkové úhrny můžeme očekávat v lednu, a to zejména v týdnu od 6. do 12. ledna. Průměrný týdenní úhrn atmosférických srážek může dosahovat až 10 mm,“ uvedli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám