Hlavní obsah

Babiš by měl řídit finance sám, a ne skrze prostředníka, míní Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman na adresu rodící se koaliční vlády ČSSD, ANO a lidovců uvedl, že lídr ANO Andrej Babiš by měl být ministrem financí. Zatím se hovoří spíše o tom, že by byl Babiš vicepremiérem pro ekonomiku. Zeman svůj názor prezentoval v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Já nemám nic proti tomu, aby byl Andrej Babiš vicepremiérem pro ekonomiku," řekl Zeman v rozhovoru.

"Ale současně, podle mého názoru, by měl to ministerstvo financí řídit. Ne trpět iluzí, že když tam bude sedět někdo jiný, tak že on to bude de facto neformálně řídit,“ uvedl Zeman, který doposud podmiňoval jmenování Babiše tím, že Sněmovna do konce roku v prvním čtení projedná návrh zákona o státní službě. Nyní doplnil, že by akceptoval i projednání v lednovém termínu.

Nový zákon o státní službě by mohl vyřešit Babišův problém: předseda ANO se stále soudí se slovenským Ústavem paměti národa, který ho označil jako agenta StB. Babiš to popírá, negativní lustrační osvědčení však nemá. Bez něj se zatím nemůže ministrem stát. Nový služební zákon by jej povinnosti mít lustrační osvědčení zbavil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám