Hlavní obsah

Namrzající mlha může ze silnic udělat kluziště, varují silničáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Vysočině, v Libereckém, Královéhradeckém či Pardubickém kraji by se řidiči měli mít na pozoru před náledím. Podle informací silničářů hrozí náledí od namrzajících mlh. Ty v pátek ráno ztěžují jízdu i v dalších regionech.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Libereckém kraji mohou lokálně namrzat komunikace nižších tříd. Opatrní by měli být motoristé zejména při cestě do Jizerských hor a Krkonoš.

Silnice místy namrzají rovněž na Vysočině, neboť v regionu je mlha a ráno klesala teplota i pět stupňů pod bod mrazu. Silničáři jezdili v noci na pátek se 69 sypači. Po chemickém ošetření jsou vozovky mokré.

Náledí se může tvořit i ve vyšších polohách Pardubického kraje. Varování před náledím platí pro okolí Hlinska, Lanškrouna a Poličky. Na Svitavsku cesty namrzají, na silnici I/11 v úseku Červená Voda–Suchý Vrch zůstávají zbytky rozbředlého sněhu.

Podobná situace je i v Královéhradeckém kraji. Zde by měli být řidiči opatrní zejména na silnicích ve vyšších polohách Jičínska a Rychnovska.

Hustá mlha komplikuje dopravu v Plzeňském kraji. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jsou souvislé mlhy na celém území kraje, místy je dohlednost menší než 50 metrů. Mlhy hlásí i ze středních Čech a Ústeckého kraje.

Mlhavo je též na Zlínsku.  Některé silnice druhé a třetí třídy na horách Vsetínska navíc pokrývá vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám