Hlavní obsah

Dvořák zrušil komisi odborníků k posouzení stížnosti redaktorů ČT

Aktualizováno

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se rozhodl rozpustit komisi odborníků, která měla posoudit stížnost části redaktorů zpravodajství na údajné zásahy do redakční politiky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Ve stanovisku, které ve středu předložil Radě ČT, uvedl, že sám žádné prohřešky proti zákonu nebo kodexu televize ve zmiňovaných případech neodhalil a za vedením zpravodajství nadále stojí.

Komise měla pět členů, zbyli však jen tři - předsedkyně Etické komise Syndikátu novinářů Barbora Osvaldová, sociolog Jaromír Volek a zahraniční zpravodaj Rob Cameron z BBC. Prorektor Karlovy univerzity Michal Šobr z komise odešel kvůli rodinné situaci a česko-dánská novinářka Dana Schmidt na členství rezignovala kvůli zdraví. Jednání plánované na 4. prosince se tak vůbec neuskutečnilo.

Dvořák do budoucna mimo jiné plánuje organizační změny, jako vytvoření editoriálního panelu. Zároveň prý nechystá žádné personální opatření vůči aktérům a za jejich projevy chce učinit tlustou čáru.

Skupina 24 redaktorů sepsala stížnost, v níž poukazovala na údajné zásahy šéfredaktora zpravodajství Petra Mrzeny do podoby zpráv ve prospěch prezidenta Miloše Zemana i jeho spřízněné strany SPOZ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám