Hlavní obsah

Jako v Bílém domě: Za Zemana bude na tiskovkách na Hradě řečnit mluvčí

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako v USA, v sídle prezidenta - Bílém domě. Stejně jako mluvčí Baracka Obamy Jay Carney pořádá pravidelné čtvrteční schůzky s novináři, bude nový tiskový mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček jednou za čtrnáct dní informovat média o prezidentových stanoviscích. Český prezident tak zásadně mění styl komunikace s médii.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nový tiskový mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček při setkání s novináři na Pražském hradě

Článek

Ovčáček to novinářům řekl v pondělí na prvním neformálním setkání. Rovněž uvedl, že prezidentův zdravotní stav se už vrací do normálu. Zeman trávil několik týdnů v rekonvalescenci v zámku v Lánech, kde si léčil zraněné koleno.

Právě například kvůli Zemanovu zdravotnímu stavu hodlá Hrad pořádat pravidelná setkání s médii. „Aby nedocházelo k různým dezinterpretacím,“ uvedl prezidentův kancléř Vratislav Mynář.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí Bílého domu Jay Carney

Prezidentův mluvčí předal novinářům statistiku všech bodů, které Zeman učinil od prvního dne vstupu do úřadu. Bylo jich 615 za 276 dnů. Do toho spadají například jmenování ministrů, návštěvy krajů a měst ČR, zahraniční návštěvy.

Ovčáček a Mynář informovali média, že v příštích dnech Zemanovi už začne standardní prezidentský program: 22. prosince se účastní slavnostního vánočního koncertu ve svatovítské katedrále, v lednu navštíví na čtyři dni Karlovarský kraj, poté začne objíždět ostatní kraje.

Vratislav Mynář se také vyjádřil k otázce své bezpečnostní prověrky, kterou ještě nemá. „Tento, nejpozději příští týden si podám žádost k Národnímu bezpečnostnímu úřadu,“ řekl Mynář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám