Hlavní obsah

John v debatě nazval Langera Íčkem od Mrázka, Langer hrozí žalobou

Aktualizováno

Ostré názorové střety provázely nedělní debatu Partie v televizi Prima mezi exministry vnitra Ivanem Langerem (ODS) a Radkem Johnem (VV). Přeli se o oprávněnost kroků ministra v demisi Martina Peciny, kauzu odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho a dění v resortu vůbec. Debata přerostla v osobní útoky a Langer v ní pohrozil žalobou. Všechno by ale podle něj vyřešila omluva Johna za výroky, které přednesl už i v minulosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer

Článek

Langer Pecinovy kroky v úřadu kritizuje jako „svévoli“, John Pecinu hájí.

Argumenty přerostly ve vzájemná obviňování a obhajování.

Ostrá debata vyvrcholila Langerovou poznámkou, že za Johnem stojí bývalý předseda Věcí veřejných Vít Bárta, načež John kontroval označením Langera za pomocníka zastřeleného zločince Františka Mrázka, přičemž použil přezdívku „Íčko“.

Potkáme se u soudu

Langer reagoval tím, že podá žalobu. „My dva se ještě potkáme u soudu za vaše lživé obvinění na moji adresu. Já myslím, že se ještě budete mít na co těšit,“ prohlásil.

Johnova slova v dalším průběhu debaty označil Langer za „žumpu“ a dodal: „Já jsem nikdy pana Mrázka neviděl, nikdy jsem s ním nemluvil“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda VV Radek John

John upozornil, že Langer je zmiňován v knižních přepisech odposlechů Mrázka. „Ve věci vedu sedmiletý soudní spor s vydavatelstvím Mafra. Neexistuje důkaz, že jsou to pravé odposlechy,“ reagoval Langer.

Proč bych se omlouval, reaguje John

Langer nyní očekává od Johna omluvu.

S osobou Mrázka ho John spojil už dříve.

„Můj právní zástupce ho vyzval k omluvě. Pokud se pan John neomluví, nezbude nám, než podat žalobu,“ potvrdil Langer po debatě Novinkám.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředseda ODS Ivan Langer

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek John, předseda Věcí veřejných si chce vynutit navýšení rozpočtu pro dopravu, vnitro a spravedlnost.

John zatím výzvu neobdržel. Omlouvat se ale nehodlá. „Opravdu nevím, za co bych se měl Ivanu Langerovi omlouvat. Já si myslím, že naopak by se on měl omluvit národu za rozkrádání na ministerstvu vnitra za jeho působení,” řekl John Novinkám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám