Hlavní obsah

Nápad Babišova poslance: Sněmovna bez alkoholu

Právo, Novinky, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Někteří poslanci hnutí ANO ve Sněmovně kritizují dlouhá žvanění, jak to nazývají, jiným vadí dlouhé „prostoje“ v jednání. A chtějí, aby to začalo chodit jinak. Ke změnám by měl přispět i zákaz podávání tvrdého alkoholu ve všech sněmovních restauracích. S takovým nápadem přišel Martin Komárek, jehož názor prý sdílejí i kolegové z klubu ANO. Sám Komárek na sebe ale přitáhl pozornost tím, že na důležité schůzi o rozpočtu chyběl a užíval si dovolené ve Španělsku.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec ANO Martin Komárek

Článek

„Jsem absolutně pro, aby se v restauracích zakázal tvrdý alkohol,“ řekl Právu bývalý novinář Komárek. Pivo a víno by k jídlu povolil: „Třeba večer pivo nebo víno k jídlu je normální.“

Motivací je podle Komárka snaha, aby poslanci dali najevo, že se nestavějí nad ostatní lidi, kteří také na pracovišti nemohou požívat alkohol. Poslanec nicméně připustil, že při některých vystoupeních by si panáka sám dal. „Ale měli bychom jít příkladem,“ nechal se slyšet.

Vzápětí Komárek dodal, že je coby liberál proti zákazům, takže by se věc mohla projednat s vedoucím kanceláře komory. „Máme za to, že toto je jedna ze změn, byť symbolická, která by ukázala, že to tady bude chodit trochu jinak,“ zdůvodnil záměr poslanec.

Makáme? Místo rozpočtu španělská pláž

Komárkův nápad ovšem není tím jediným, čím na sebe bývalý novinář a novopečený poslanec v pátek upozornil. Jak upozornil server Týden, zákonodárce zvolený za hnutí ANO, které bojovalo ve volbách se sloganem „Nejsme jako politici. Makáme”, se hned z první důležité schůze dolní komory omluvil a odjel na rekreaci. Ve Sněmovně přitom nešlo o nic menšího než projednávání rozpočtu na příští rok.

Podle Týdnu se na Facebooku objevila fotografie jeho přítelkyně Petry Senci se sklenkou v ruce a popiskem: "21 °C - co víc si může člověk přát - s uživatelem Martin Komárek v Centro Malaga."

Hamáček: Změny nejsou potřeba

Nad nápadem zakázat ve Sněmovně tvrdý alkohol se někteří sněmovní matadoři jen usmívají. Připomínají rozhodnutí někdejšího předsedy Sněmovny Lubomíra Zaorálka, který zakázal prodej jakéhokoli alkoholu ve sněmovním bufetu. Stalo se tak poté, co se někdejší poslanec ODS Petr Kott opil tak, že ho museli ze Sněmovny odvést.

„Pokud mají kolegové z ANO nějaký návrh k internímu chodu Sněmovny, ať svůj návrh přinesou na jednání organizačního výboru. Nějak se s tím vypořádáme,“ řekl Právu šéf komory Jan Hamáček (ČSSD). Podle něj jsou současná pravidla vyhovující a není potřeba je měnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám