Hlavní obsah

Bělobrádek: Sporné věci je potřeba vyřešit, ne odkládat na později

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdřív si vyřešme sporná témata, vyzývají lidovci ČSSD a ANO. Šéf strany Pavel Bělobrádek řekl, že osobně nepovažuje za dobré vytýkat před závorku sporná témata s tím, že se na nich strany budoucí možné koalice mohou dohodnout později. Bělobrádek to v neděli řekl v Otázkách Václava Moravce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KDU Pavel Bělobrádek

Článek

Předseda KDU-ČSL řekl, že strany toho zatím příliš nedojednaly. "K některým věcem jsme se vůbec nedostali. Ztratili jsme měsíc," uvedl. ANO a ČSSD tvrdí, že mají shodu v 99 procentech, k tomu zásadnímu - daním - se však ještě nedostaly. ANO by s nimi nehýbalo, ČSSD chce některé daně zvýšit, jiné znovu zavést.

„Pokud je něco, co by nás mohlo rozdělovat od začátku, je lepší do toho nejít a dát příležitost dalším stranám,” přiblížil šéf lidovců, s čím půjde na pondělní společné jednání všech tří stran.

Bělobrádek by považoval za nejhorší variantu, aby se případná koalice  v průběhu funkčního období rozpadla.

Kvůli zdrženlivému postoji lidovců k některým shodám ČSSD a ANO se z části hnutí Andreje Babiše ozývají hlasy, že by lidovce mohl v jednáních o podpoře vlády vystřídat Úsvit. To ale předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už dříve odmítl. Řekl, že jediná jiná varianta než dohoda ANO, ČSSD a KDU-ČSL jsou předčasné volby.

Reklama

Výběr článků

Načítám