Hlavní obsah

Silničáři mají po nočním sněžení napilno, cesty kloužou

Noční sněžení zaměstnalo silničáře ve většině regionů České republiky. Na silnicích na severu Čech se objevovala ledovka a řada komunikací zejména nižších tříd byla kluzká. Dopravu komplikovala i řada nehod, plyne z informací ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Foto: ŘSD

Silnice ze Vsetína do Valašského Meziříčí

Článek

V Královéhradeckém kraji napadlo v noci na úterý několik centimetrů sněhu. Nejvíce sněžilo na Trutnovsku a Rychnovsku. Řidiči by měli jízdě věnovat zvýšenou opatrnost. Na silnici z Jičína do Liberce se ráno u obce Újezd pod Troskami na zledovatělé silnici utvořila kolona 25 kamiónů.

Sněhový poprašek se objevil rovněž v Pardubickém kraji. Několik nehod způsobených povětrnostními podmínkami řešili ráno policisté v Libereckém kraji. Na silnicích nižších tříd na Jablonecku a Semilsku je rozbředlý sníh, na vozovkách Liberecka, které jsou ošetřované posypem, je slabá vrstva sněhu do jednoho centimetru. Ujetá vrstva sněhu je také na inertně udržovaných komunikacích Semilska.

Čerstvý sníh napadl i na jihu Čech a na Šumavu by proto již neměli řidiči mířit bez zimní výbavy. V Ústeckém kraji varují policisté před ledovkou u Želkovic na Lounsku, v Meziboří na Mostecku, na silnici číslo 62 u Mojžíře na Ústecku, v Podsedicích a mezi Terezínem a Lovosicemi na Litoměřicku či v Hudcovské ulici v Teplicích.

První sníh se v noci na úterý objevil i na jihu Moravy. Většina cest v regionu je holá a mokrá, informovali cestáři. Sníh zaměstnal i správce komunikací v Olomouckém kraji. Na Šumpersku ve vyšších polohách napadlo podle správců cest až pět centimetrů sněhu.

"Cesty po chemickém ošetření jsou nyní sjízdné se zvýšenou opatrností, místy leží zbytky sněhové kaše. Silnice udržované inertně jsou po posypu a místy se drží sněhový poprašek," řekl ČTK dispečer šumperských silničářů.

Sníh ráno komplikoval i dopravu ve Zlínském kraji. Sněžení zasáhlo zejména Vsetínsko a Zlínsko, silnice jsou tak sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

V Moravskoslezském kraji sněžilo hlavně na horách, a tak ve vyšších polohách je místy na silnicích rozbředlá vrstva sněhu krytá posypem, jinde jsou silnice jen mokré. V Beskydech napadlo podle mluvčí Správy silnic Moravskoslezského kraje Šárky Vlčkové osm až deset centimetrů sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám