Hlavní obsah

Bělobrádek jednal se Zemanem o variantách podpory vlády

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijal v pondělí v Lánech předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Oznámila to mluvčí Hradu Hana Burianová. Před Bělobrádkem jednali se Zemanem v minulých dnech i předsedové ČSSD a ANO Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš. Bělobrádek se Zemanem diskutoval o možné podobě vlády i případné podpoře menšinového kabinetu ze strany lidovců.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

"Konzultovali jsme aktuální situaci, pana prezidenta jsem informoval o našich pozicích ve vyjednávání s koaličními partnery," řekl po jednání s hlavou státu Bělobrádek. S prezidentem prý konzultoval i možné varianty složení vládní koalice. Lidovci usilují o vytvoření společného kabinetu s ČSSD a hnutím ANO.

Již dříve nechali slyšet, že pokud zhruba do dvou týdnů nenaleznou řešení problematických částí svých stranických programů, KDU-ČSL nemusí být součástí vládní koalice. Mohla by ale například podporovat menšinovou vládu.

Související témata:

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání. Na snímku Pavel Bělobrádek s manželkou.

Zeman v neděli přijal v Lánech také lídra ANO Babiše. Předseda hnutí, které ve volbách skončilo druhé za vítěznou ČSSD, chtěl znát prezidentův názor na své případné vládní angažmá. Babišovo hnutí si při jednání s ČSSD vyjednalo post ministra financí v budoucí vládě a právě samotný předseda je jedním z kandidátů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám