Hlavní obsah

Zeman už nemá bolesti a zkouší chodit s pomocí jedné berle

Právo, Novinky, ada, nig, jas
Aktualizováno

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se výrazně zlepšil a poraněné koleno již není oteklé a nebolí. V pondělí o tom informoval šéf lékařského koncilia ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát.

Foto: Kancelář prezidenta republiky

Prezident Miloš Zeman během rekonvalescence na zámku v Lánech

Článek

„Panu prezidentovi se daří velmi dobře,“ prohlásil Holcát. Naposledy u něho byli v pátek internisté a ortopedi. Lékaři rozhodli o změně ortézy. Po dlouhé, která mu jeho zraněné koleno fixovala, může nyní nosit krátkou, která mu umožňuje koleno ohýbat.

„Pan prezident již trénuje - běhá, chodí o francouzských holích nebo jen o jedné. Chodí po schodech a prochází se okolo zámku i venku,“ uvedl Holcát.

„V následujících dnech bude pan prezident rehabilitovat sám, vzhledem k rychlé rekonvalescenci není nyní třeba podrobného lékařského dohledu,“ dodal Holcát.

Rehabilitace může začít

„Doporučili jsme mu, aby zatím do konce roku nikam nelétal na zahraniční cesty. Bude záležet pouze na něm, jak se bude cítit, zda se rozhodne cestovat po republice, ale pokud vím, tak on sám ohlásil, že od příštího týdne již chce nějak v omezené míře fungovat, tak je možné, že se sám rozhodne, jak upraví svůj program,“ dodal Holcát.

Prezident bude dál pod lékařským dohledem. Podle ministra již je koleno v takovém stavu, že bude možné začít v Lánech s rehabilitací.

Mluvčí prezidenta Hana Burianová Novinkám sdělila, že podle jedné z variant by se mohl Zeman v průběhu prosince přesunout z lánského zámku na Pražský hrad.

Při rekonvalescenci se věnuje běžné agendě a v úterý například bude jmenovat Radovana Suchánka novým ústavním soudcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám