Hlavní obsah

Kott po propuštění zářil štěstím, před novináři ale po chvíli prchl

Novinky, vrb,kon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Exposlanec Petr Kott, poslední z trojice obžalovaných v kauze Davida Ratha, je po 18 měsících na svobodě. Krajský městský soud ho z vazby propustil dopoledne.

Propuštěný Petr Kott zamířil do domu v RudnéVideo: Novinky

 
Článek

První kroky bývalého náměstka krajských nemocnic vedly společně s advokátem Tomášem Sokolem do domu v Rudné, kde bydlí s přítelkyní Kateřinou Pancovou. Ta byla z vazby propuštěna už před několika týdny. Pár přibližně po hodině odjel do pankrácké věznice vyzvednout si osobní věci.

Na čerstvě propuštěného Petra Kotta číhal na každém kroku dav nedočkavých novinářů. ”Jaké jsou první minuty po propuštění,“ zněla jedna z otázek.

„To se nedá popsat, to je nesdělitelný,“ reagoval s dojatým výrazem ve tváři Petr Kott. Během krátkého rozhovoru ohledně návratu domů nešetřil superlativy. „Úžasný,“ nechal se slyšet.

Petr Kott po propuštěníVideo: Jiří Hardoš, Právo

To, že se ještě musel vracet na místo, kde trávil předchozích 18 měsíců, mu náladu evidentně nezkazilo. „Teď jedu do vězení pro věci,“ informoval ještě a razil si s omluvou cestu k autu, kam usedl na místo spolujezdce. Řízení se ujala Kateřina Pancová, která taktéž neskrývala radost z toho, že její partner je opět na svobodě.

Kott plánuje pokračovat v lékařské praxi ve fakultní Nemocnici Na Bulovce v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám