Hlavní obsah

Žalobcům se nelíbí osvobození Lessyho, chtějí se obrátit na Nejvyšší soud

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý policejní prezident Petr Lessy ještě nemá v souvislosti s nedávným zrušením svého stíhání definitivně vyhráno. Pražští žalobci se totiž obrátili na nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby proti pravomocnému rozhodnutí podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý policejní prezident Petr Lessy

Článek

Mluvčí pražského Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová Právu potvrdila, že ve středu předali hlavnímu žalobci návrh na podání dovolání. „Neztotožnili jsme se s právním názorem Městského soudu v Praze, že v tomto případě nelze vést trestní stíhání z důvodu překážky věci rozhodnuté,“ konstatovala Zenklová.

Soud nedávno stíhání Lessyho pro zneužití jeho pravomocí a pomluvu zrušil s odůvodněním, že o věci rozhodl již dříve ministr vnitra v kázeňském řízení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman na tiskové konferenci

„Podle našeho názoru ale jednání, které bylo předmětem obžaloby, není totožné s jednáním, které bylo řešeno v kázeňském řízení. To neřešilo skutek spočívající ve vynesení interní písemnosti s cílem dehonestovat osoby, kterých se informace týkala,“ vysvětlila Zenklová.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Foto: Petr Horník, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman

Zda se Zeman skutečně na Nejvyšší soud s dovoláním obrátí, není zatím jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám