Hlavní obsah

ČSSD chce do konce týdne jednat se zbylými parlamentními stranami

Sociální demokraté se chtějí do konce týdne sejít se všemi parlamentními stranami kromě lidovců, s nimiž jednali už v úterý. O uspořádání Poslanecké sněmovny se nyní budou bavit se zástupci KSČM, TOP 09, ODS a hnutí Úsvit. Schůzky budou zřejmě probíhat ve formátu dva plus dva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bohuslav Sobotka

Článek

"S KSČM, Úsvitem, ODS a TOP 09 budeme jednat o uspořádání poměrů v nové Poslanecké sněmovně," uvedl šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. Ten se původně chtěl se všemi parlamentními stranami sejít již v prvním týdnu po volbách, kvůli vnitrostranickým sporům se ale doposud uskutečnila jen schůzka s komunisty.

Ve čtvrtek dopoledne se sociální demokraté, nejspíše ve složení Sobotka a místopředseda Lubomír Zaorálek, sejdou s Úsvitem, tedy hnutím, o kterém se v médiích spekuluje, že by mohlo podpořit příští vládu, pokud se ČSSD nepodaří najít programovou shodu s lidovci. Sobotka ale ve středu na dotaz k této alternativě napsal jen, že jeho strana o vzniku vlády jedná s ANO a KDU-ČSL.

V pátek odpoledne se podle informací ČTK sejdou sociální demokraté v Lidovém domě se zástupci ODS. Během čtvrtka a pátku by se také měly odehrát schůzky s TOP 09 a komunisty.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Dosavadní jednání o vedení dolní komory naznačila, že by Sněmovna měla mít čtveřici místopředsedů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám