Hlavní obsah

Úřednická vláda? Hloupost, říká Babiš

Právo, rsk
Praha

Že by ANO nevstupovalo do vlády a podpořilo ze sněmovních lavic vznik další úřednické vlády? Podle předsedy hnutí ANO Andreje Babiše to nepřipadá v úvahu. V pátek se totiž objevila spekulace, že právě podpora úřednické nebo poloúřednické vlády mohla být variantou, jak by si ANO udrželo v kabinetu vliv, aniž by muselo přímo jmenovat ministry ze svých řad.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš poskytl ve čtvrtek 31. října rozhovor deníku Právo.

Článek

O této možnosti informoval server Aktuálně.cz. Babiš však na dotaz Práva, zda úřednická nebo poloúřednická vláda je třetí cestou, odpověděl: „Je to hloupost.“

ANO se minulý týden zatím shodlo na společném postupu s lidovci na třech variantách: buď obě strany vstoupí do koalice, nebo budou ze sněmovních lavic podporovat menšinový kabinet ČSSD, anebo obě partaje skončí v čisté opozici.

Babiš a poslanci ANO příští týden opět vyrazí na turné do krajů mezi své voliče a příznivce, aby si zjistili jejich názory, zda by se hnutí kvůli nečekaně vysokému volebnímu výsledku přece jen nemělo účastnit vlády, i když tuto možnost před volbami jeho představitelé vesměs odmítali.

Reklama

Související témata:

Související články

Co může spojit koalici? Progresivní daň

Klíčová jednání k programu případné vládní koalice soc. dem., ANO a lidovců se rozbíhají pomalu, ale jeho obrysy se už rýsují. Klíčové jsou daně, kde velké...

Výběr článků

Načítám